Hur mycket otur kan man ha?
Köpte en hamburgare från en mobil ”korvkiosk”, senare skulle det visa sig att jag fick Giardia av det undermåliga köttet. Mitt mage – och tarm-system fick ta mycket stryk som magkatarr och blödande magsår som slutade med diagnosen Celiaki.

Detta hände 2003, jag var då 35 år. Jag kan fortfarande komma ihåg hur allt smakar, allt det jag idag inte kan äta/dricka.

Så otroligt dyrt allt blev plötsligt!

I några få Landsting kan man få bidrag för merkostnaderna, läs mer här.
Mina barn fick vanlig kost och de glutenfria och dyrare alternativen fick det snålas på. Det är mycket besvärligare att handla mat, man måste läsa på allt varje gång. Vet inte hur många gånger jag upptäck att jag plötsligt denna veckan inte kan äta något jag kunde förra veckan. Ingredienserna ändra utan varning, hur kan det ens vara lagligt? Tråkigt nog blir jag känsligare med åren också, äter således mer naturligt glutenfri kost. Kunde dricka jul- och påsk-must förr men inte längre, vetestärkelse gick också bra till bara för något år sedan.

Det finns dock ännu större fördelar med denna diagnos, tro det eller ej!

Allt läsande på innehåll fick mig att häpna av vad som finns i livsmedel, hur kan det vara vettigt att stoppa massa skräp och kemikalier i vår mat?
Ju mer jag läste ju mer noga blev jag av vad jag stoppar i mig. Har bytt ut t ex salt mot oraffinerat salt, hel- och halv-fabrikat reducerades kraftigt. Har aldrig använt light-produkter utan försöker använda så naturliga produkter som möjligt. Detta beror både på att äta så ”ren” mat som möjligt samt den fruktansvärt hemska smaken på Aspartam som trots alla skräckhistorier i sociala medier inte är dödligt!

Celiac disease in my 30s

Post navigation


Leave a Reply

en_GBEnglish